Antario 2021 Gavi DOCG sobib ideaalselt nii aperitiiviks kui ka kaaslaseks eelroogadele või juurvilja toitudele. Tänu puuviljasele tsitruse maitsele sobib gavi ideaalselt ka valge kala ja teiste mereandide kõrvale. Juustudest sobib kokku Taleggio, Stracchino ja Capra Sarda. Parim serveerimistemperatuur on 10-12°C.
Värvuselt on vein õlgkollane. Gavil on intensiivne lõhna bukett. Aroomis on tunda aprikoosi ja tsitruselisi puuvilju. Maitses tuleb esile värske tsitruseline puuviljasus, aprikoos ja õun järelmaitses on viited mandlile.
Viinamari(Cortese) on kasvatatud Gavis, Piedmonti regiooni lõuna osas. Alpide ja mere lähedus muudavad kohalikku kliima ideaalseks just veini kasvatamiseks. Viinamarjade korje toimub septembri keskel.
Vinifikatsioon: Peale varte eemaldamist õrn pressitakse viinamarjad ja eemaldatakse nende kestad. Lisatakse pärm, et alustada veini kääritamis protsessi, mis toimub kontrollitud temperatuuri juures 18-20°C roostevabast terasest mahutis.
Kui kääritamine on lõppenud, pudeldatakse vein ja jäetakse riiulisse seisma kuni Jaanuari lõpuni. Selleks, et säilitada veini parim värskus, hoitakse veini pidevalt madalal temperatuuril.
Vaata ka Antario 2017 Barolo DOCG
Loe lähemalt Antario veinidest