Oranži veini mõiste tekitab tihtipeale ka segadust, sest orange wine ei pruugi sugugi alati olla oranž ja veel vähem on tal pistmist apelsinidega. Selle nimetuse taga on veini tegemis viis. Valge vein mis on pikkalt kääritatud viinamarja kestadel ehk siis valget veini tehakse punase veini meetodil. Antud vein on on hiliskorjega, mis annab veinile juurde puuviljasust ja täidlust. Vein on küpsenud amfora-, tamme ja terasvaadis. Iga viinamarjasort eraldi vaadis.
Maitselt täidlane, puuviljane, karamelline, mida saadab hea küpsenud tsitruseline hape. Puhas maitsete nauding.
Viinamarjasordid: Verdeca 70%, Minutolo 15%, Bianco d Alessano 15%
Soovitan proovida koos vürtsiste toitudega, pehmete valgehallitus juustudega ja magustoitudega, mis sisaldavad sidrunikreemi.
Sisaldab sulfiteid.
Tegemist on alkoholiga! Alkohol võib kahjustada teie tervist!
Mir Valle D’Itria / The Landscape and Culture of Taste (youtube.com)